PARTIOLIPPUKUNTA

LAMMIN EVONKÄVIJÄT RY

MA-PE 08.00-17.00

PUHELIMITSE

16900 LAMMI

050 530 5284

lammin.evonkavijat@gmail.com

YRITYKSEN KOTISIVU

Aukioloajoissa voi esiintyä poikkeuksia

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, joka sopii kaikille. Partiossa leikitään, pelataan, retkeillään, leireillään, opitaan, saadaan uusia kavereita ja koetaan ikimuistoisia elämyksiä. Nuorimmat partiolaiset ovat noin 7-vuotiaita ja yläikärajaa ei ole.

 

Partiossa kokoonnutaan viikoittain yhteen oman ryhmän kanssa, joka koostuu usein 5-14 saman ikäisestä partiolaisesta. Ryhmässä nuoret pystyvät itse vaikuttamaan siihen, millaista ohjelmaa tehdään. Tästä omasta pienryhmästä muodostuu yleensä tiivis porukka, johon tutustuu hyvin ja jonka kanssa on kiva viettää aikaa.

 

Viikoittaisten kokoontumisten lisäksi partiossa osallistutaan usein ryhmän kanssa viikonloppuretkille, pidemmille leirejä, vaelluksille, partiotaitokisoihin ja erilaisiin partiotapahtumiin. Tapahtumien koot vaihtelevat pienestä retkestä läheiseen luonnonpuistoon oman ryhmän kanssa, aina suurleireihin, joihon kokoontuu tuhansia partiolaisia ympäri Suomea ja maailmaa. Voit itse päättää, mihin tapahtumiin tahdot osallistua ja pääset itse vaikuttamaan siihen, mitä tapahtumassa teet. Partio on harrastus, jonka pääset itse tekemään oman näköiseksi.

 

Johtamista sekä vastuunottoa.

Partiossa nuoret opettelevat ryhmän johtamista ja vastuunottoa. Yli 15-vuotiaat partiolaiset vetävät usein kaverin kanssa omaa, nuoremmista partiolaisista koostuvaa ryhmää. Ryhmän vetäminen antaa hyvää harjoitusta johtamiseen, suunnitelmallisuuteen ja vastuunottoon. Lisäksi nuoret voivat halutessaan ottaa itseään kiinnostavia vastuutehtäviä omasta lippukunnasta. Oman ikäisten ja vanhempien partiolaisten tukea on aina tarvittaessa tarjolla, joten partiossa ei tarvitse jäädä yksin.

 

Kuinka paljon partio maksaa?

Partion jäsenmaksu on noin 60-80 euroa vuodessa, jonka maksamalla pääset osallistumaan viikoittaiseen partiotoimintaan, retkille, leireille sekä muihin partiotapahtumiin. Summa vaihtelee riippuen paikallisen piirin ja lippukunnan omasta vuosimaksusta. Retkille ja leireille on lisäksi oma pienehkö osallistumismaksunsa. Perheet, joissa useampi lapsi harrastaa partiota, saavat alennusta jäsenmaksusta. Lisäksi leirimaksuihin ja maksullisiin tapahtumiin voi yleensä tarvittaessa hakea tukea. Yläikärajaa ei ole!

 

Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

 

Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia tehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään keksimään.

  • Partio
  • Lammin Evonkävijät
  • Johtaminen
  • Seuratoiminta, yhdistystoiminta
  • Nuoret
  • Aikuiset
  • Perheet